Skip to content

Muziek Laten Mixen

Er is nogal een verschil tussen een muziekopname maken en de muziek laten mixen. Muziek mixen masteren (MMM) is gespecialiseerd in het mixen en masteren van gemaakte muziekopnames.  Er is uitgebreide ervaring met de meest uiteenlopende stijlen; van pop tot klassiek en van theater tot dance.

Muziek mixen masteren verzorgt graag de mixage en mastering van jouw muziekproject; zowel voor professionele als semi-professionele doeleinden.

Naast dat een mooie muzikaal uitgebalanceerde mix prettig moet zijn om naar te luisteren, zijn er ook technische vereisten en beperkingen waar rekening mee moet worden gehouden. Voor muziek laten mixen ben je bij muziek mixen masteren verzekerd van een professionele aanpak door iemand met veel ervaring (ruim 25 jaar), met een gedegen audio-technische opleiding (Media Academie), die zelf muzikant is. Theoretisch gezien kan iedereen tegenwoordig door middel van software muziek mixen, maar het is bijna onmogelijk om een professioneel resultaat te behalen, zonder achtergrond of ervaring en technische kennis. Daarom is het slim om muziek laten mixen door iemand met veel ervaring en specifieke kennis.

Wat de klanten vinden

Met jarenlange ervaring als (studio) geluidstechnicus en een gedegen opleiding als basis, zijn de opgenomen tracks in goede handen. Inmiddels zijn er al vele klanten met enorm uiteenlopende producties de revue gepasseerd en het leukste van alles: veel van hen komen ook regelmatig weer terug. De voornaamste redenen waarom klanten regelmatig komen zijn:

  • Professioneel eindresultaat
  • Zo nodig krijg je tips met betrekking tot het aangeleverde materiaal
  • Prettige communicatie
  • De gunstige tarieven t.o.v. dure studio’s met vergelijkbaar eindresultaat

Muziek laten mixen; het resultaat

Je krijgt de uiteindelijke gemasterde mix opgestuurd in een hoge resolutie stereo WAV file  (24 Bit 44.1 kHz) maar dat kan desgewenst ook in andere formaten zoals 24 Bit 96kHz of noem maar op. De mix is geschikt voor het plaatsen op muziekdiensten als iTunes, Soundcloud, Spotify enzovoorts, of voor CD productie. Tevens is het mogelijk om voor radio en TV een afzonderlijke master te laten maken.

In principe wordt alle muziek die door MUZIEK MIXEN MASTEREN wordt gemixed, tevens gemastered. Standaard wordt dit gedaan middels Stereo Mastering.

Je kunt naast Stereo Mastering ook kiezen voor Stem Mastering. Bij stereo mastering wordt de gehele stereo mix als geheel gemastered, terwijl bij Stem Mastering de mix wordt opgesplitst in een aantal delen of ‘stems’, die afzonderlijk worden gemastered. Denk bijvoorbeeld aan 1. drums 2. bas 3. overige instrumenten en 4. zang. Dit geeft vaak een nog beter en gedetailleerder eindresultaat, maar is wel iets arbeidsintensiever en dus duurder. bekijk dit op de tarieven pagina.


Wil je jouw muziek door MMM laten mixen en masteren? Lees dan hier de procedure en neem gerust contact op.


error: Content is protected !!