Skip to content

Wie is mixingstudioonline.com?

Graag stel ik mijzelf even aan je voor!

Mijn naam is Peter en ik ben beroepsmatig actief als geluidstechnicus sinds 1995.

Als kind was ik al bezig met elektriciteit, geluid, speakers, microfoons, recorders, muziek en instrumenten. Mijn grootste liefde qua instrumenten waren (en zijn nog steeds) de drums en de bas, maar ik had al vroeg meerdere muziekinstrumenten tot mijn beschikking. Terwijl mijn muziekvriendjes zich voornamelijk aangetrokken voelden tot het optreden in (school-) bandjes, was ik meer geïnteresseerd in het maken van opnames van ons muzikale gestuntel.

Begin jaren negentig kocht ik mijn eerste computer voor de muziek: een Atari 1040ST met daarop het programma Cubase. In combinatie met een synthesizer, een sampler, een meersporen-cassetterecorder en wat microfoons en randapparatuur kon ik eigenlijk alles maken wat ik maar wou.  Het was een hoop geping-pong vanwege het gebrek aan sporen (4 stuks, waarvan er al 1 nodig was voor de tijdcode, om de Atari te synchroniseren), maar ik durf te zeggen dat het mijn meest productieve periode was als hobby muziekproducer. Juist het gebrek aan mogelijkheden maakte dat je creatief en zuinig moest zijn.

In de jaren daarna ontwikkelde mijn studio zich al snel tot een complete 16 sporen studio met 2 Alesis Adat recorders als basis. Ik deed eigen muziekproducties, nam artiesten op en werkte voor verschillende klanten als producent van muziek bij video, TV en commercials.

In 1997 volgde ik de theorie en praktijk audio techniek opleiding aan de Media Academie in Hilversum (Daarvoor bekend als Santbergen) en mijn gemiddelde eindcijfer was een 9. Grappig detail is dat ik de enige student tot op dat moment was, die een 10 haalde als eindcijfer voor het onderdeel PA techniek. Terwijl daar eigenlijk niet eens mijn hart ligt.

Na een langere periode in loondienst te hebben gewerkt als technicus heb ik 8 jaar lang een eigen muziekwinkel gehad, met als specialisatie studio en recording. In deze periode ben ik  bezig gebleven met opname en mixage van muziek. Na dit avontuur ben ik weer verder gegaan als geluidstechnicus in mijn eigen studio en dat is de studio waar ik tegenwoordig mijn mixage en mastering doe.

Ik heb bewust gekozen voor het werken online. Dat houdt in dat ik geen klanten ontvang, maar werk aan de hand van online bestandsuitwisseling. Ik geloof erin dat ik als technicus op deze manier het beste kan presteren, doordat ik mijn aandacht tijdens het mixen of masteren niet hoef te delen met aanwezige klanten. Toch heb ik veel contact met mijn klanten en dat loopt meestal via de mail. Het werkt op deze manier heel soepel en de klanten hebben altijd het gevoel dat hun eigen inbreng zeker terug te horen is in het eindproduct!

Of ik goed ben? Ja natuurlijk! Maar oordeel liever zelf en luister naar een aantal van mijn mixen / masters op deze voorbeeld pagina.

Of ik voorkeuren heb qua muziek? Ik vind eigenlijk 99% van alle klussen die ik gedaan heb leuk, dus ik sluit bijna niets uit. Echter, stijlen waarmee ik als mens de meeste affiniteit mee heb zijn: Soul, jazz, funk, Deep-house en alles wat daarbij in de buurt komt, eigenlijk alles wat grooved en swingt. Maar ik heb net zoveel plezier in het mixen van een slim in elkaar gezet theaterliedje. 🙂

Heb je zin om met mij te werken? Neem dan gerust contact op.

Met vriendelijke groet,

Peter – MSO

error: Content is protected !!