Skip to content

Singer Songwriter zelf muziek opnemen

Ben je singer songwriter, dan wil je natuurlijk jouw ideeën vereeuwigen aan de hand van een goede audio-opname. In de meeste gevallen kun je de opname zelf doen, aangezien de technologie hiervoor tegenwoordig zeer betaalbaar is. Aan de hand van diverse tutorials op internet is het makkelijk om te ontdekken hoe je jezelf het beste opneemt. Of dat nu een gitaar is, een piano of jouw stem, met redelijk betaalbare apparatuur kun je thuis zeer professionele opnames maken.

Zelf je muziek mixen?

Ook het mixen is als singer songwriter tegenwoordig theoretisch gezien zelf te doen met behulp van een computer. Het is in de praktijk echter zo, dat wanneer je een opgenomen muziekstuk professioneel wilt gaan mixen, je niet kunt rekenen op een stuk software en één of meerdere tutorials. Hiervoor is jarenlange ervaring nodig en eigenlijk zelfs een audio technische opleiding. Audio is enorm kneedbaar en je kunt in het mixage en mastering proces véél sneller iets verkeerd doen, dan goed.

Met als gevolg bijvoorbeeld dat jouw muziek niet goed tot zijn recht komt wanneer het op een radiostation wordt gedraaid. Ook voor streaming services als Spotify en iTunes zijn speciale vereisten waar de audio aan moet voldoen. Het gevaar is wanneer je zelf jouw singer songwriter muziek gaat mixen en masteren, jouw muzikale pareltjes ondersneeuwen onder het geweld van muziek welke wél professioneel gemixt en gemasterd is.

Singer Songwriter muziek laten mixen en masteren

Graag help ik jou om ervoor te zorgen dat jouw zorgvuldig opgenomen muziek, professioneel gemixt en gemastered wordt. Wanneer je jouw songs door mij laat mixen en masteren, ben je er niet alleen zeker van dat het zo goed als mogelijk klinkt, maar ook dat het technisch gezien geschikt is voor specifieke of verschillende platforms.

De mixage en mastering gebeurt vanuit een akoestisch aangepaste studioruimte en tijdens het proces houden we contact via de mail en zo nodig telefoon.

Wat er gedaan wordt:

  • Hoge kwaliteit audio mixage
  • Stereo mastering
  • 2 gratis revisies (je kunt per revisie zoveel aanpassingen doorgeven als je wilt. Extra revisies kosten daarna €10,- per stuk)
  • MP3 en WAV master.
  • Tarieven

Lees hier hoe de mixage procedure in zijn werk gaat.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

error: Content is protected !!