Skip to content

Professioneel MIDI omzetten naar MP3 of WAV

Wanneer je een muziekbestand op MIDI hebt, maar hier een professionele mix van nodig hebt, is mixing studio online een zeer geschikte partner. Wij zorgen voor een professioneel eindproduct op basis van de aangeleverde MIDI file. Zelf bepaal je hoever je wilt gaan, van semi professioneel door alle MIDI sporen om te zetten in gesampelde top-instrumenten, tot het inhuren van muzikanten voor het inspelen van bijvoorbeeld blaaspartijen. In alle situatie’s gaat mixing studio online voor een zo hoog mogelijk haalbaar eindproduct, binnen het afgesproken budget.

Wat is MIDI?

MIDI is een bestandsformaat waarmee computers en synthesizers (en synthesizers onderling) met elkaar kunnen communiceren. Het dateert alweer uit de jaren 80, maar het wordt nog met grote regelmaat gebruikt. Zo zijn er enorme hoeveelheden MIDI files in omloop en publiceren sommige componisten hun stukken nog in MIDI formaat.
Hoewel bij het afspelen van een MIDI bestand meestal muziek uit je computer komt, betreft het hier geen audio bestand. De MIDI geeft alleen maar signalen af naar jouw (interne) geluidskaart om op bepaalde momenten een bepaald geluid te laten afspelen. De keuze uit verschillende geluiden is echter zeer beperkt en de kwaliteit is ook in 99% van alle gevallen niet om over naar huis te schrijven. MIDI omzetten naar WAV of MP3 is tevens nodig om de muziek op andere apparatuur te kunnen afspelen.

Websites om midi te converteren naar MP3 of WAV

MIDI omzetten naar een audiobestand zoals mp3 of WAV kan bijvoorbeeld via bepaalde websites. Er zijn tevens bepaalde programma’s voor te downloaden. Echter is het resultaat altijd van amateuristische kwaliteit. Stel, je bent zanger en je wil via zo’n website of programma de MIDI omzetten om mee op te treden, dan zal het eindresultaat eigenlijk nooit afdoende zijn. Ook niet als je een eigen nummer hebt geschreven of gearrangeerd en je wilt het publiceren.

MIDI professioneel laten mixen

Is het belangrijk dat jouw MIDI bestand écht goed gaat klinken, laat het dan door ons uitwerken en mixen. Ieder instrument gaat professioneel klinken doordat bij het proces gebruik wordt gemaakt van top-kwaliteit samples en (waar nodig) echt gespeelde instrumenten. Daarna wordt het geheel zeer professioneel gemixt en gemasterd, zodat je beschikt over een product waar je overal mee voor de dag kunt komen. Het eindresultaat is tevens zeer goed bruikbaar als basis om zelf jouw eigen stem overheen op te nemen. Of het is te gebruiken als orkestband of gewoon als professionele eigen compositie.

Jouw MIDI omzetten naar WAV of MP3?

Heb je behoefte aan een professioneel eindproduct, dan ben je hier aan het juiste adres. Met decennia ervaring in het het werken met MIDI en professionele audio is jouw MIDI compositie en arrangement in goede handen! Het is niet mogelijk om een standaard prijs te noemen omdat voor het éne nummer veel meer meer werk nodig kan zijn dan het andere.

Neem daarom eerst vrijblijvend contact op!

error: Content is protected !!