Skip to content

Veel gestelde vragen


Wat is mastering en heb ik dat nodig?

Met mastering wordt een opname naar het hoogst haalbare niveau getild. Tevens wordt het geschikt gemaakt voor publicatie online, radio of TV, DVD of CD. Het is het laatste noodzakelijke proces wat een muziekstuk nodig heeft om zich te kunnen meten met andere commercieel uitgebrachte opnames.


Wat is de levertijd?

Uiteraard zijn levertijden afhankelijk van de drukte op het bewuste moment. Hou rekening met ongeveer 3-7 werkdagen voor mixage incl. mastering en 2-4 werkdagen voor mastering. Helaas zijn dit geen garanties, het kan door drukte of eventuele complexiteit van een klus langer duren!  Neem gerust vooraf contact op om te informeren naar de levertijd voor jouw specifieke project.


Hoe krijg ik het eindproduct aangeleverd?

Je krijgt het uiteindelijke eindproduct aangeleverd in 24 bits WAV files met een samplefrequentie van 48 of 44.1 Khz. (Tenzij er vooraf hierover andere afspraken zijn gemaakt.) Voor tussentijdse beoordelingen ontvang je mp3 bestanden.


Hoe moet ik het materiaal aanleveren?

Kijk daarvoor op de volgende pagina: aanlevering materiaal


Wat kost een losse extra revisie?

“Ik heb 2 revisies gebruikt maar heb er nog maar 1 of 2 extra nodig.” Losse extra revisies kosten €10,- per stuk incl BTW Het achteraf toevoegen of veranderen van sporen/stems kost €25,- per keer.


Is er een ‘niet goed geld terug’ regeling?

Er is MSO alles aan gelegen om zijn klanten tevreden te zien. Daarom is MSO coulant in het verzorgen van een op en top eindproduct. Mixen en/of masteren is een service welke speciaal op maat geleverd wordt, met als gevolg dat wij geen geld terug optie kunnen hanteren. In sommige gevallen is het echter wél mogelijk om eerst een aanbetaling te doen, in plaats van in een keer het hele bedrag vooraf te moeten betalen. Het resterende bedrag betaal je dan na akkoord en vóórdat de uiteindelijke WAV of AIFF master aan je gezonden wordt. Neem hiervoor contact op!


Kan ik een studiosessie zelf bijwonen?

De mixing en mastering service geschiedt volledig online, het is daarom niet mogelijk om studiosessies zelf bij te wonen. Mede hierdoor kunnen de tarieven laag zijn en kan er snel gewerkt worden. Er is echter voldoende rechtstreeks contact mogelijk, zodat je 100% bij het proces betrokken bent!


Kan ik mijn projectfile aanleveren?

Het liefst ontvangen wij WAV of AIFF files. Een projectfile uit een DAW (Zoals Logic, Cubase etc) lijkt op het eerste gezicht handig om uit te wisselen, maar in de praktijk zijn er vaak beperkingen op het gebied van compatibiliteit.


Heb je een vraag die hier niet staat, neem dan gerust contact op!
error: Content is protected !!