Skip to content

De online mixen procedure

 1. Alle sporen los aanleveren
  Het is noodzakelijk om alle  audiosporen los aan te leveren. Dus een los basgitaar spoor, een gitaarspoor, lead zang, achtergrond zang, enzovoorts. Alles moet los worden aangeleverd. Van de drums moeten van alle verschillende microfoons die zijn gebruikt ook apart de audio van aangeleverd worden. Geef al deze audio bestanden ook een korte bijbehorende naam. Dus bass, e-gitaar, piano, kick, snare, etc. etc. Wanneer je niet beschikt over al deze losse sporen, maar bijvoorbeeld een kant en klare beat hebt of karaoke muziek, dan stuur je het bestand waar die muziek op staat.NB: ZIE OP DEZE PAGINA VOOR VERSCHILLENDE SOFTWARE PAKETTEN HOE JE EEN AUDIOEXPORT DOET VAN ALLE LOSSE SPOREN.
 2. Niet bewerkte audiofiles
  Daarnaast moet de audio niet geprocessed zijn, Dus geen compressie, gates, galm, delay, enzovoorts. Volledig clean geluid hebben wij nodig. Het enige is, als je over een instrument of stem een bepaald effect gebruikt wat bepalend is voor die sound, zoals bijvoorbeeld een overdrive op een gitaar, dán moet je deze weer juist wel geprocessed aanleveren. Dus mét het effect. Ook bijvoorbeeld een leslie effect op een hammond orgel mag dus gewoon meegestuurd worden. (Wel maak je het werk voor ons aangenamer als je tevens het cleane geluid mee kunt kunt zenden).
  Hiernaast worden vaak specifieke effecten zoals delays of vocoders gebruikt op zang. Deze effecten moet je ook meebouncen / exporteren bij het exporteren van het spoor.
  Denk erom dat zodra je een stereo effect gebruikt hebt, dat je dan ook een stereo bounce / export doet!
 3. Hetzelfde startpunt
  Misschien wel het allerbelangrijkste van alles: Zorg ervoor dat alle aangeleverde audio files exact hetzelfde startpunt hebben. We kunnen niets met losse floddertjes audio die we zelf nog op de juiste plek moeten gaan zetten.
 4. Lever de audio ‘schoon’ aan
  Zorg ervoor dat alle audiotracks die je aanlevert netjes en mix-klaar zijn. Dus geen klikjes aan het begin of andere rommel geluiden die eerst moeten worden opgeruimd. Let ook goed op ruis, bij de opname kun je misschien denken dat het wel meevalt, maar op het moment dat het gemixt en gemasterd wordt, komen dergelijke bijgeluiden duidelijk hoorbaar tevoorschijn. Iedere edit die door ons gedaan moet worden kost extra tijd en moeten wij helaas in rekening brengen. Controleer dus al je sporen of ze netjes schoon zijn bij aanlevering. Tevens belangrijk om te weten: Wanneer er zangpartijen zijn die niet helemaal zuiver zijn, is het mogelijk om deze middels auto-tune te laten corrigeren. Hiervoor geldt ook het uurtarief.
 5. Audioformaat
  Lever de bestanden bij voorkeur aan in WAV formaat met een minimale bitrate van 16Bits en de sample frequentie moet minimaal 44.1 kHz zijn. Bij voorkeur werken we met een bit-diepte van 24 bits.
 6. Referentiefile
  Lever een losse track aan van een nummer waarvan je de sound te gek vindt en wilt dat jouw opnames op gaat lijken. Hou er wel rekening mee dat het realistisch moet zijn, we kunnen niet een accordeon opname laten klinken als Rammstein.
 7. Aanleveren
  Nadat wij de opdracht van jou hebben gekregen om jouw muziek te mixen, lever je alle bovengenoemde audiobestanden aan via het web. Bij voorkeur ontvangen wij de files via wetransfer wetransfer. Je kunt ons emailadres: info@mixingstudioonline.nl gebruiken als ontvangers adres.WeTransfer-logo-300x68

De mastering procedure

Stap 1: Verzend je ongemasterde mix via Wetransfer naar ons email adres: info@mixingstudioonline.com Geef daarbij meteen jouw naam, email adres en telefoonnummer door. Geef jouw wensen duidelijk aan, zodat we weten wat je van het masteren verwacht. Stuur tevens een referentie mee! Een muziekstuk (.mp3 kan, maar bij voorkeur .wav) van een gerenommeerde artiest waar je jouw mix op wil laten lijken. Na beoordeling ontvang je een factuur, óf mogelijk eerst tips als de mix daarom vraagt. Na betaling van de factuur gaat MMM ermee aan de slag.WeTransfer-logo-300x68

Stap 2: Binnen een week ontvang je de eerste versie van de voor jou gemasterde track.

Stap 3: Als je een aanpassing wil laten doen valt dat binnen het vaste tarief, je krijgt 2 gratis revisie mogelijkheden. Als je toch nog meer resultaat wilt, kun je kiezen voor extra revisies waarvoor je per stuk betaalt. Je kunt erop vertrouwen dat iedere revisie je dichter bij jouw doel brengt.

Aanlevering audio

Hou goed rekening met onderstaande punten als je door mixing studio online iets wilt laten masteren:

-Gebruik geen limiter, maximizer of compressor op de master bus op het moment dat je jouw mix exporteert.
-Zorg ervoor dat de hardste piek in de mix niet harder is dan -6 dB, oftewel zorg voor 6 dB headroom.
-Upload het bestand in wav formaat, dus geen mp3 of andere gecomprimeerde formaten.
-Audioformaat moet zijn: 16 of 24 bit en 44.1 tot 96 kHz.


Stem Mastering

Je kunt ook bij mixing studio online terecht voor stem mastering. Neem hiervoor svp contact op


Nog vragen? Kijk bij de veel gestelde vragen of neem contact op!

error: Content is protected !!